ˆo

Potatiskaos

Bloggen

råder i Sverige. Ingen förklarar vad jag kan äta riskfritt.

Men Greenpeace måste få plus i kanten för att de ånyo tar upp en viktig fråga, kanske en överlevnadsfråga. Trots att man är dålig på att förklara vari hoten ligger. Mer än antibiotikaresistans och dåligt utredda hot.

Sympatier går till den utsatte bonden i Vojakkala som får se sitt lager ockuperat. Men han får inga bra frågor från medierna – är du en girig jävel som inte kan nöja dig med att odla världens bästa potatis på världens bästa jordar i Tornedalen? Den frågan är inte ställd till exempel. Eller – varför riskerar du ditt och alla andra tornedalsodlares goda rykte genom att sätta ner genmanipulerad potatis i jorden?

För så är det ju. När Rovas potatisbuss kommer till stan, så blir jag lite fundersam. Är han också en girig jävel som satt ner GMO-potatis för att få bättre vinst? Och hur är det med Wikströms potatis på Konsum, är den ren?

Och när så en professor på Lantbruksuniversitetet i en debattartikel berättar att Europa kan spara 25 miljarder kronor per år om man odlar genmanipulerade grödor, då är det ju bara att osäkra kvastskaftet. Det handlar om pengar, som vanligt. Därför sätter bonden i Vojakkala manipulerade potatisar i jorden och därför ockuperar Greenpeace hans lager. Vem är det mest synd om? Människorna, sade redan Strindberg.

Läs mer ›

onsdag 1 juni

Ska Finland bygga kärnkraft – NU?!

110530_atomkraft jaonej

samhälle

Tyskland skickar chockvågor över västvärlden. Vad säger vi om Finland?

Läs mer ›

måndag 30 maj