"Stökigt" år väntar

När orden tappar sin betydelse kan allt liknas vid katastrof eller sensation. Det bör vi tänka på inför ett nytt år.

Som vanligt efter en storhelg citeras polisen med orden att det varit stökigt. Ibland heter det, ovanligt stökigt.

Under trettondagshelgen rapporterades om sex kvinnor som misshandlats av närstående ”fega” män i Norrbotten. Sannolikt rejält berusade. Det var bara en fortsättning på rapporterna från nyårshelgen. Som i sin tur var en fortsättning på rapporter från varenda helg under året.

Samma mönster upprepas. Ingenting görs. Spriten fortsätter flöda. Våldsspiralen får sin näring i alla former av så kallat underhållningsvåld.

När någon försöker tala om allas ansvar, om samhällets roll, svarar Dagens Nyheters kulturkändis Bengt Ohlsson att var och en måste ta ansvar för sitt eget liv.

Tydligare än så kan inte den omsvängning av värderingar som nu sker beskrivas. Bort all styrning. Inga kollektiva lösningar. Fy för allt som luktar inblandning från samhället.

Nu ska individens behov stå över allt. Privata lösningar för alla problem!

I Haparanda vill en ”stormrik och kontroversiell byggherre från Örebro” bygga ett jättekomplex med ishockeyarena och gymnasieskola(!). I en kritisk och intressant krönika i NSD lyfter Johan Håkansson fram en ung socialdemokrat som haft modet att säga stopp; vad håller vi på med, bör vi inte tänka över det här.

Irma från Ukraina, som bor i Luleå och ska börja på universitetet, vet plötsligt inte om det är möjligt. För från och med nu ska utländska studenter tvingas betala höga avgifter för att få läsa vid våra universitet. Alltså, bara de som har råd ska vara välkomna. Vad blir följderna av det?

Bilprovningen, apoteken, äldrevården, skolorna… Alliansen kör vidare.

Ännu ett ”stökigt” år väntar.

2 kommentarer

  1. Leif Öhman skriver:

    Ja så var det de där med en fungerande oposition … hur i hela friden kan någon rädas eller ens bry sig om en svärm tummar på nätet? Vi måste inse att i oposition är inte bara tribunpartierna. Det finns en hel miljonhövdad oposition där ute som måste vinnas. Att vinna val är inte mycket om man nöjer sig med bara det. Det är bland den miljonhövdade opositionen ideerna och alternativen finns.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

doudoune moncler femme grande terraszlig

Pole à bois doudoune moncler tournant (bois fourni), congélateur à tiroirs, grande terrae.(5 84), un bifeuillet (85 86), onze cahiers de 10 f.On prend le pouvoir, humainement, socialement et économiquement, en apprenant.Mais…

Läs mer ›

torsdag 6 november

samhälle

Hej då!

toppmotet-logotyp
Läs mer › 10

torsdag 12 januari

film

Politik i otakt

120105_filmkonvent_symbol_vitbg
Läs mer ›

torsdag 5 januari

Nusvensk Ordlista

Amortering

Läs mer ›

torsdag 5 januari