Mitt vann

Satt ni uppe i natt? Spänningen var ju olidlig. Juniorkronorna? Nej, skulle Mitt eller Newt eller Ron vinna.

Spelar det någon roll? Om man ska tro mediernas närgångna rapportering var det väldigt viktigt vem som skulle vinna Republikanernas primärval i Iowa. I verkligheten var det totalt ointressant. Men medielogiken gör att vi hela detta år kommer att tvingas följa varje steg som

tas inför det amerikanska presidentvalet i november.

En vecka i annat land och hänvisad till CNN är det ett steg närmare mediehelvetet. Här får man följa inte bara kandidaternas floskler utan också deras fruar, mammor och sympatisörers tankar om dagsformen.

Ingenting är på riktigt. Bara ett spel. Som också vi ska delta i de kommande elva månaderna.

På onsdagsmorgonen evighetsintervjuades Stefan Åsberg direkt i morgon-teven. Han tvingades svara på den ena mer fördummande frågan efter den andra. Frågor som vi redan hört. Svar som redan spekulerats kring i tomrum utan väggar. Allt kan sägas. Inget betyder något. Skådespelet bara rullar på.

Vad betyder det att Mitt fick åtta röster fler än John, eller Ron eller Newt eller var det kanske Rick? Detta skulle Åsberg svara på. Och det kunde han inte, så klart. Inte därför att han är en dålig reporter utan därför att det

inte finns något svar.

Men ge inte upp, snart är vi i New Hampshire och då kan vi ställa samma frågor och få samma icke-svar.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

doudoune moncler femme grande terraszlig

Pole à bois doudoune moncler tournant (bois fourni), congélateur à tiroirs, grande terrae.(5 84), un bifeuillet (85 86), onze cahiers de 10 f.On prend le pouvoir, humainement, socialement et économiquement, en apprenant.Mais…

Läs mer ›

torsdag 6 november

samhälle

Hej då!

toppmotet-logotyp
Läs mer › 10

torsdag 12 januari

film

Politik i otakt

120105_filmkonvent_symbol_vitbg
Läs mer ›

torsdag 5 januari

Nusvensk Ordlista

Amortering

Läs mer ›

torsdag 5 januari