Hej då!

toppmotet.se lägger ner.

toppmotet-logotyp

toppmotet.se startade i juni 2010. Vi mötte snabbt ett stort och aktivt intresse bland läsare, främst i Norrbotten men också utanför länets gränser.

Hela projektet var ett försök att på helt ideell bas skapa ett forum för debatt och kommentarer om politik, kultur och mediefrågor.

Har vi misslyckats nu när vi lägger ner?

Både ja och nej.

Det vi publicerat har ofta fallit väl ut. Många har tackat oss för att vi satt fingret på viktiga frågor. Gått bakom rubrikerna och försökt rikta strålkastarna mot dolda hörn. Uppenbarligen har vi fyllt ett behov.

Problemet har varit brist på kontinuitet. toppmotet har varit en ekonomiskt självständig och oberoende nättidning. Vi har arbetat utan några ekonomiska ersättningar och därför har toppmotet tyvärr många gånger hamnat i andra eller
tredje hand i konkurrens med andra uppdrag. Detta gäller såväl oss fyra i ”redaktionen” som våra medskribenter.

Vi kommer självklart att också i fortsättningen vara aktiva i den politiska debatten och dyka upp med kommentarer i kultur- och mediefrågor. Men i andra fora.

Ett stort tack vill vi rikta till de medarbetare som utan annan ersättning än folkets kärlek bidragit till toppmotets mål: Att informera, provocera, uppmuntra och roa.

För medverkan med bilder och text: Hans Lindström, Carsten Palmaer, Åsa Simma, Maria Söderberg, Magdalena Åkerström, Mats Winsa, Pär Nord, Peo Rask, Jan Nyberg, Björn Lundquist, Nils Eriksson, Anders Alm, Jan-Anders ”Jatte” Eriksson, Anders Pettersson och Grönköpings Veckoblad.

Black Island Books/Jan-Anders Eriksson för att vi fått publicera dikter ur Kerstin Hillströms debutdiktsamling Dagarna.

Webmaster Kasper Lahti som byggt, utfomat och underhållit hemsidan.

…..och naturligtvis alla läsare som bidragit med kommentarer och inlägg och våra läsare som följt toppmotet på Facebook.

Fredagen den 13:e januari 2012 är sista dagen för vår ”publikation”. Sidan kommer att ligga ute för läsning en

tid framåt men nytt material eller kommentarer kommer inte att publiceras.

Tack för oss!

10 kommentarer

 1. peter lundgren skriver:

  Det borde alltid finnas plats för ggg, griniga gamla gubbar, speciellt de som citerar Danny Blanchflower… Vila i frid… men inte för länge!

 2. Åsa Acking skriver:

  ”Vi hämtar bara andan för att orka kämpa mer” ;)

 3. Mats Rutberg skriver:

  Känns trist att ni lägger ner, helt klart så har toppmötet.se haft en väldigt stor betydelse både för mitt engagemang i samhällsfrågor och för mina ställningstaganden i samhället. Tack för allt ni har gjort, jag tror att ni haft större betydelse än vad ni tror. Hoppas få läsa vidare i andra medier, så stort tack för den här tiden.

  //Mats R

  • Bernt Viklund skriver:

   Tack Mats för din kommentar! Din beskrivning av hur du påverkats av våra försök att beskriva och förklara samhället är glädjande läsning. Den effekt du skriver om, bör vara målet för alla journalister. Jag blir lycklig över dina ord!

 4. Tomas Lind skriver:

  Verkligen tråkigt – men tack för ett mycket bra initiativ!

 5. Kjell Johansson skriver:

  Tack för era insatser och alla tankeväckande texter! Norrbotten och Sverige skulle må bra av mer kritisk debatt och fler perspektiv i nyhetsflödet. Jag hoppas därför på fortsättning i någon form.

 6. A UB Lundbäck skriver:

  Tack för den här tiden från en mycket flitig och uppskattande läsare. Bästa hälsningar till alla inblandade och jag hoppas att jag får höra av er i andra sammanhang. /Ulla-Britt Lundbäck

 7. Sven Nordmark Överkalix skriver:

  Synd att läsardebatten nu kommer att ske via länsmedia där chefredaktörer och ansvariga utgivare väljer att stoppa kommentarer till sina egna bloggar, och ersätter detta med att själva välja ut vilka frågor från läsarna man vill kommentera. ”När tystnaden och likriktningen breder ut sig, är demokratin på väg att urholkas inifrån” (Jan Scherman vid Kommunals kongress 1994).Det var då.

 8. bjarne sundström skriver:

  ”Det vi publicerat har ofta fallit väl ut. Många har tackat oss för att vi satt fingret på viktiga frågor. Gått bakom rubrikerna och försökt rikta strålkastarna mot dolda hörn. Uppenbarligen har vi fyllt ett behov.”

  ”Problemet har varit brist på kontinuitet.”!????

  Så be3slutar man sig för att lägga ner! Urdumt! Var med och startade FiB/Kulturfront. Hade vi lagt ner då gatans försäljare uteblev och ingen gick ut i kallblåsten hade den inte funnits idag. Kampen kräver uthållighet!! /Bjarne

 9. Sven Nordmark Överkalix skriver:

  När man läser kommentarerna till nedläggningen av toppmotet i NSD O NK, framgår med all önskvärd tydlighet att marknadsföringen för produkten inte nått fram till en bredare allmänhet. Detta beror säkert på att medarbetarna av ekonomiska skäl valt att prioritera andra betalda arbetsuppgifter, vilket är ganska förståeligt. Det är som sagt pengar som styr det mesta i vårt kommersiella samhälle. Undrar hur länge det går att kommentera i detta forum?

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

doudoune moncler femme grande terraszlig

Pole à bois doudoune moncler tournant (bois fourni), congélateur à tiroirs, grande terrae.(5 84), un bifeuillet (85 86), onze cahiers de 10 f.On prend le pouvoir, humainement, socialement et économiquement, en apprenant.Mais…

Läs mer ›

torsdag 6 november

samhälle

Hej då!

toppmotet-logotyp
Läs mer › 10

torsdag 12 januari

film

Politik i otakt

120105_filmkonvent_symbol_vitbg
Läs mer ›

torsdag 5 januari

Nusvensk Ordlista

Amortering

Läs mer ›

torsdag 5 januari