Vem är moderat

Interna strider, svikna vallöften, oenighet i alliansen – utan opposition seglar moderaterna vidare.

Visst är det konstigt, sade en middagsgäst häromkvällen: Aldrig tidigare har ett regeringsparti svikit så många vallöften,

how to improve credit score

skapat sådan oreda i försäkringssystem och administrerat en lika hög arbetslöshet, som det vi nu ser. Ändå ökar deras opinionss

iffror.

Förklaringen: De som stödjer det största partiet, moderaterna, bor i storstäder, har arbete, betalar

mindre i skatt än under s-tiden. De drabbas inte av nedskärningar i vård och omsorg osv. En välmående klass som på alla sätt gynnas av alliansens politik.

Ovanpå detta, en opposition som inte hörs; som i socialdemokraternas fall har fullt upp med interna strider, vänsterpartisterna är inne i en partiledarkampanj och de gröna fjärmar sig på punkt efter punkt från Wetterstrand/Erikssons anti-moderatlinje.

Tänk på moderaternas slagord nummer ett i valrörelsen: Bekämpa massarbetslösheten, satsa på arbetslinjen. I dag har vi en arbetslöshet som man får gå till 1930-talet för hitta dess like.

Ta slagord nummer två: Bekämpa utanförskapet. Idag är fler än tidigare förtidspensionerade (har sjukersättning, som den snyggare omskrivningen heter) eller finns utanför försäkringssystemen.

Inom regeringen vet man inte om man ska luta sig mot euron, som folkpartisterna vill, eller stå utanför, som (kanske) moderaterna vill.

När folkpartisterna inte vill släppa in palestinierna i FN-organet Unesco, muttrar moderaterna men lägger sig platt.

I Norrbotten vet ingen vem som bestämmer, Mattias Karlsson eller duon Staffan Eriksson/Olle Lindström. Karlsson går sina egna vägar vilket betyder att den normala partiverksamheten ligger nere. Enligt de moderata hemsidorna finns inte partiet.

Men opinionssiffrorna är fortsatt höga.

Hur kan vi ändra på detta, återtog middagsgästen? Kan vi som står utanför den aktiva partiapparaten göra något. Hjälper det att skriva en blogg i toppmotet?

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

doudoune moncler femme grande terraszlig

Pole à bois doudoune moncler tournant (bois fourni), congélateur à tiroirs, grande terrae.(5 84), un bifeuillet (85 86), onze cahiers de 10 f.On prend le pouvoir, humainement, socialement et économiquement, en apprenant.Mais…

Läs mer ›

torsdag 6 november

samhälle

Hej då!

toppmotet-logotyp
Läs mer › 10

torsdag 12 januari

film

Politik i otakt

120105_filmkonvent_symbol_vitbg
Läs mer ›

torsdag 5 januari

Nusvensk Ordlista

Amortering

Läs mer ›

torsdag 5 januari