Domen mot drakflygarna

ger mig ingen ro. Något är sjukt. Jämför med journalisterna i Etiopien.

Jo, jag vet att jämförelsen kan vara halsbrytande. Men intressant. De svenska journalisterna tog sig olovandes in i ett främmande land. Hade kanske kontakter med en gerilla. Greps, sattes i häkte och åtalas.

Tre medelålders män gör en amatörfilm i sitt eget land och ovetandes är de några meter in på ett tillfälligt utökat skyddsområde där normalt barnfamiljer och pensionärer plockar lingon eller bara promenerar. Ingen ber dem gå undan utan de grips, förhörs, åtalas och döms. Ingen i den långa kedjan av militär, polis och åklagare känner att nu handlar det om en överreaktion från samhället. För Sverige är ju inte Etiopien med inbördeskrig.

Det finns

en otäck glidning i det svenska samhället just nu. Svenska soldater i Luleå får medalj för att tre Gripen-plan forograferat över krigets Libyen. Svenska soldater krigar i Afghanistan eller dör där. Och om något som kan antydas som kritik mot Sveriges krigande eller närmande till krigsmaskinen Nato, så slår det svenska samhället till mot sina egna. Amerikanska soldater får inte störas när de övar på F 21, därför griper nervösa militära vaktchefer tre medelålders svenskar. Där förstår jag logiken. Men varför finns ingen vett och sans hos polisen och var är klokskapen hos åklagaren och domstolarna?

credit score range

Det sker en otäck glidning i det svenska samhället. Bort från det förnuftiga. En magerlagd, men pompös, försvarsminister är så ohöljt stolt över att tre Gripenplan fotograferat över Libyen att man måste gå till arkiven för att se hans motsvarighet. Det är obehagligt. Lika obehagligt som att tre medelålders män grips, förhörs, topsas, åtalas och döms för att de gått på vår gemensamma mark. Är vi på väg mot ett håll och i en riktning som det mätta svenska folket ännu inte riktigt lagt märke till?

zp8497586rq

2 kommentarer

  1. Leif Öhman skriver:

    Det svenska samhället(staten) måhända inte längre ser oss som svenskar. Vi är ju numera Européer, indragna i ett formidabelt krigsprojekt. Inte bara krig övas, här övas även statsapparaten i konsten att hantera t.ex. ”tre medelålders män”.

  2. Bror Kajsajuntti skriver:

    Vi valde att inte gå vidare till Högsta domstolen, som sannolikt inte hade tagit upp till prövning av en lag som inte längre är gällande. Vi dömdes, men väljer att ha äran i behåll. Vi fortsätter kampen mot USA, Nato och den svenska militarismen. Den sista striden är ännu inte avgjord. Ännu återstår dessutom flera åtal mot ofog-aktivister, som också fortsätter i samma kamp. Men än tycks inte heller de svenska legoknektarna lyssna. Vi har inga desertörer och till och med de gamla stammisarna arbetar vidare i väntan på att få medalj. Snacka om att vara indoktrinerade i systemet.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

doudoune moncler femme grande terraszlig

Pole à bois doudoune moncler tournant (bois fourni), congélateur à tiroirs, grande terrae.(5 84), un bifeuillet (85 86), onze cahiers de 10 f.On prend le pouvoir, humainement, socialement et économiquement, en apprenant.Mais…

Läs mer ›

torsdag 6 november

samhälle

Hej då!

toppmotet-logotyp
Läs mer › 10

torsdag 12 januari

film

Politik i otakt

120105_filmkonvent_symbol_vitbg
Läs mer ›

torsdag 5 januari

Nusvensk Ordlista

Amortering

Läs mer ›

torsdag 5 januari