Yrvaken folkpartist

Undras om den rAi??ttspolitiske talesmannen (fp) var nykter nAi??r han skrev om rattfylleri och straff.

Johan Pehrson, heter han. Folkpartisten som hade hoppats att han skulle bli justitieminister nAi??r hAi??geralliansen vann valet 2006. Han sitter i justitieutskottet i riksdagen och uttalar sig ofta i frA?gor som har med rAi??ttssAi??kerhet att gAi??ra.

I Aftonbladet den 13 juli skriver han att alliansregeringen har sedan 2006 vidtagit en rad A?tgAi??rder fAi??r att stAi??rka trafiksAi??kerheten. Inte minst nAi??r det gAi??ller alkoholrelaterade brott, som rattfylleri.

Konstiga A?tgAi??rder mA?ste man sAi??ga nAi??r brotten blir fler och vi allt oftare riskerar att mAi??ta en rattfull fAi??rare pA? vAi??gen. Den sjAi??lvgode Pehrson erkAi??nner visserligen att mer behAi??ver gAi??ras men att alliansen har agerat kraftfullt.

Svenska folket har genom medierna nA?tts av ett par fasansfulla bilmord de senaste veckorna. Bland annat en liten flicka som kAi??rdes ihjAi??l av en rattfyllerist som var vAi??lkAi??nd av polisen och som valt att sitta i fAi??ngelse i stAi??llet fAi??r att pA?tvingas rehabilitering fAi??r sitt supande.

I tidningarna, sAi??rskilt pA? mA?ndagarna, dyker notiserna upp: Rattfyllerist i diket, Polisen grep rattfull fAi??r tolfte gA?ngen, Trafikkontroll stoppade fem onyktra fAi??rare…

Dag efter dag, vecka efter vecka, nya notiser avlAi??sta av stora rubriker nAi??r nA?gon trafikant dAi??dats. Och Johan Pehrson rycker ut och skriver Ai??nnu en debattartikel: ”FrA?n folkpartiets och regeringens sida Ai??r vi beredda att ta vA?rt ansvar.”

SA? agerar en politiker fAi??r vilken det Ai??r viktigare att synas och hAi??ras i medierna Ai??n att ta sin uppgift pA? allvar. Han skriver som vore han en svensson, nA?gon som inte har makt att ta itu med missfAi??rhA?llanden. lady era pills bevispas

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti