Lena Mellin pA? AB tar sikte pA? Juholts skalp

Nu Ai??r den politiska kommentarens Ai??versteprAi??stinna igA?ng igen!

Lena Mellin pA? Aftonbladet har redan fAi??rlorat humAi??ret sA? dAi??r nAi??stan tre A?r fAi??re nAi??sta val. Hon har vridit upp volymratten till 11 och skapar inte bara motvind utan TROMB mot den nye S-ledaren HA?kan Juholt.

FAi??r er som vAi??ljer att lAi??gga er mediekonsumtion pA? andra organ eller kanaler, kan jag berAi??tta att just denna Lena Mellin Ai??r politisk kolumnist men Ai??ven tf Ansvarig utgivare och Ai??r inflytelsemAi??ssigt, det i sAi??rklass tyngsta namnet pA? landets, i upplaga, stAi??rsta dagstidning.

InfAi??r det senaste valet serverade AB den stAi??rsta politiska personattacken jag sett.

ai???Mosa Mona” blev ett begrepp.

Aftonbladet publicerade uppslag pA? uppslag i en aldrig sinande strAi??m om hur USEL Mona Sahlin var och vid ett tillfAi??lle beskrevs hon som ett bojsAi??nke fAi??r sitt eget parti.

S:s frAi??msta nyhetsorgan drev hAi??r vAi??rsta sortens kampanjjournalistik MOT partiledaren och mot sitt eget parti. VarfAi??r det? Slagriktning, kraft, mA?ltavlor Ai??r ju resultat av medvetna val pA? en redaktion. Lena Mellin verkade vara ute efter att bevisa sin maktposition. Hade Mona retat henne personligen, undrade man.

Vad var syftet med denna kampanj frA?n tidningsledningen. UnderhA?llning? Opportunism? ai???Heja den som vinner!ai???? Eller ville man visa att nyhetsredaktionen minsann stA?r ai???friai??? och obunden?

Hade denna slagserie utdelats frA?n en borgerlig tidning hade det betraktats som ett svinhugg som gA?tt lA?ngt Ai??ver grAi??nsen fAi??r det acceptabla. Nu blev istAi??llet AB ett vallokomotiv fAi??r Alliansen. PA? nyhetsplats.

Tror nA?gon att SvD hade nAi??rmast mobbat och slAi??pat Fredrik Reinfeldt i smutsen infAi??r valet fAi??r att bevisa att redaktionen stA?r fri frA?n partiinflytande?

Nu finns det en ny S-ledare att hAi??ckla! Lena Mellins senaste artikel om Juholt Ai??r ju nAi??rmast Ai??rekrAi??nkande, men Ai??r det sant det hon skriver? Ai??r han en sA?n jAi??vla sopa som han framstAi??lls?

Kommer att tAi??nka pA? Rolf BAi??rjlinds famAi??sa avrAi??ttning av ThorbjAi??rn FAi??lldin som jAi??mfAi??relse.

HA?kan Juholt Ai??r oprAi??vad pA? denna nivA?. Hur det gA?r fAi??r honom och hans nykomponerade lag fA?r vi se, men han verkar sAi??ka ett annat tilltal Ai??n de svarsmaskiner som egentligen aldrig svarar pA? en frA?ga. Vilken mA?ttstock ska han mAi??tas efter? Ska man vAi??nja sig vid honom? Eller mA?ste han upptrAi??da och uttrycka sig som alla andra som den politiska kvarnen slipat till?

Ja, dAi??r kanske vi har det. HAi??r har vi ai???lantisenai??? som gjort andra val Ai??n vad etablissemanget Ai??nskat/fAi??redragit.

Ai??r det en anledning i sig att hoppa pA? och misstAi??nkliggAi??ra? Han ska tydligen slA?s ihjAi??l i kallfarstun pA? trAi??skeln till finrummet. Han ska inte fA? en chans att formulera sig.

Ai??r Lena Mellin nu sA? usel som journalist? Inte alls. Under decennier har hon levererat stark samhAi??llsjournalistik men de hAi??r sista A?ren fAi??re pensioneringen har hon visat grava exempel pA? dA?ligt humAi??r.

Ai??r hon rentav blAi??ndad av sin egen makt? Kan det vara sA? att hon genom att fimpa S-ledare behA?ller sin ranking som Sveriges mest inflytelserika kvinnliga journalist? Utan en nAi??jd borgarpress ai??i?? det frAi??lse som styr det politiska samtalet genom dominans inom Ai??gande och distribution – ingen hAi??g ranking.

Vi ser journalisten som politisk maktspelare. Egenintresset lyser igenom.

FortsAi??ttning fAi??ljerai??i??..

ladyera apcalis sx20

2 kommentarer

  1. Bror Kajsajuntti skriver:

    Visst vet jag andra, som ”fimpar Juholt”, men jag tycker att han varit en sporre för de socialdemokrater, som vill föra partiet rätt.

  2. A UB Lundbäck skriver:

    Det är lustigt med dessa journalister som själva vill ”lysa”. Lena Mellin hör till den skaran, ganska så självgod och jag tycker att hon med åren tappat kontakten med socialdemokratin – om hon nu överhuvudtaget sympatiserar med dem! Jag upplever henne många gånger lite arrogant och speciellt mot ”uppkomlingar” som Juholt t ex. Man får visst komma med kritik, men alla behöver ju inte vara så kontrollerade som Reinfeldt. Jag förmodar att hon inte tycker om Juholts stil. Juholt är lite osvensk, debattglad, humoristisk. Han behövs i vår ganska trista riksdag. Titta på engelska parlamentet – där hettar det till ofta och sarkasmerna haglar – underhållande! Det skulle våra politiker behöva lära sig mer av – politik är roligt och kan även vara underhållande. Eftersom jag inte är purung kommer jag ihåg debatterna som Erlander, Palme och centerledaren Hedlund hade då det begav sig – det var underhållande även för unga människor. Jag tror att Juholt är den som kan införa något nytt i riksdagen – debattglädje med den följden att många kommer att intressera sig för politiken. Juholt är ”lantisen” som kommit sig upp, men Lena Mellin, låt honom komma igång och slå inte ner honom innan han får visa vad han kan uträtta. Jag tror att han är den enda politikern inom socialdemokratin som idag kan injicera lite hopp och energi i partiet – han är bra för ”vanligt folk”. Han har en stark ideologi som socialdemokraterna känner igen – inget flummande här inte och dessutom är han positiv till kulturen, som inte är så vanligt bland alla våra politiker!

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti