Haparandas befolkning eller Outokumpus utveckling

Hur mycket fA?r jobben kosta? MA?ste fler jobb innebAi??ra en farligare tillvaro?

110619_haptorn_outo_2
  • Bilden Ai??r ett montage

NSD:s senaste utmAi??rkta granskning om Outokumpu Ai??r ju absolut nAi??dvAi??ndig men mycket obehaglig bA?de politiskt OCH befolkningsmAi??ssigt i Haparanda.

Det stora fAi??retaget med sin tillverkning av rostfritt stA?l i TorneA? vill bygga ut sin verksamhet och ansAi??ker samtidigt tillstA?nd att Ai??ka sina utslAi??pp.

Vad fA?r vi samtidigt veta av NSD?

Myndigheterna i Haparanda har tydligen mAi??rkat resultat av nedfall frA?n den stora fabriken. VarfAi??r?

Man har inte velat oroa befolkningen!

UrsAi??kta, men ett sA?dant ai???hAi??nsynstagandeai??? Ai??r ju fullstAi??ndigt vettlAi??st!

Vem ska oroas i sA?dant fall? SjAi??lvklart den eller de som stAi??ller till med problemen.

FrA?gorna som ingen vill stAi??lla kommer ju sjAi??lvklart upp.

Ska man verkligen bo i Haparanda? Hur mycket ska man som mAi??nniska stA? ut med i form av gifter fAi??r att industrin ska kunna optimera sina vinster?

Vi stA?r infAi??r stora frA?gor som hAi??r till storskalighet och stora fAi??retags hot om omlokalisering om man inte fA?r gAi??ra som man vill. Den starke kan alltid fAi??rhandla sig till fAi??rdelar som Ai??r till befolkningens nackdel fAi??r att ”sAi??kra” jobben.

Men hur ska vi gAi??ra dA?? Ska fAi??retag med stora utslAi??pp ligga i vildmarken eller ska stora utslAi??pp tillA?tas Ai??.h.t.? Kommer hela fAi??retag och produktionsgrenar lAi??ggas ned om hA?rdare krav pA? reningsprocesser fAi??rsAi??mrar resultatet (minskar vinsten)?

Det mA?ste komma omstAi??llningar bA?de bland nedsmutsande och gravt energikrAi??vande industriprocesser.

Haparanda, som reste sig ur tAi??rnrosasAi??mnen med hjAi??lp av alerta politiker med tankar pA? ett Eurocity och med den konkreta etableringen av IKEA, har hamnat mitt i ett gungfly av uppgifter av hemlighA?llen giftspridning, ett dilemma med mAi??jliga Ai??KANDE utslAi??pp frA?n den stora industrin, dAi??r Finland vill gA? fAi??retaget till mAi??tes pA? ett annat sAi??tt Ai??n vad vi i Sverige vill och som grAi??dde pA? moset vill Finland bygga ett av vAi??rldens, i kapacitet, stAi??rsta kAi??rnkraftverk nA?gra mil frA?n just Haparanda.

Kommer politikerna ai??i?? vA?ra ombud fortsAi??tta att passa i dessa frA?gor fAi??r att inte stAi??ta sig med de stora industrisatsningarna? Kraven pA? tydlighet och Ai??rlighet mot befolkning och vAi??ljare krAi??ver obekvAi??ma stAi??llningstaganden.

StrA?lande tider, hAi??rliga tider.

voltaren gel over the counter lady-era pills

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti