RAi??tt kort till cheferna

SocialfAi??rvaltningens hAi??gsta chefer i LuleA? borde utvisas. Tillsammans med ”80-A?ringen”.

Det tar aldrig slut. Raden av mAi??rkliga fAi??r att inte sAi??ga erbarmliga uttalanden frA?n chefer pA? olika nivA?er inom socialfAi??rvaltningen i LuleA?. Det Ai??r en sak att bli Ai??verrumplad under en intervju. DA? kan grodor sippra ut. Men nAi??r det bjuds in till en presskonferens borde man vara sA? fAi??rberedd att det gA?r att uttrycka sig pA? normal, begriplig svenska.

Men de ord och hela meningar som socialfAi??rvaltningens ordfAi??rande Margareta Bladfors Eriksson och socialchefen Agneta Ekman anvAi??nde vid presskonferensen pA? tisdagen skulle direkt ge ett IG om lAi??rarna vid klass 9A i vilken hAi??gstadieskola som helst fick sAi??tta betygen.

SA? hAi??r sade Agneta Ekman: ”Jag bedAi??mer att man inte sA?g allvarlighetsgraden i det hAi??r dA?…” Och Margareta Bladfors Eriksson: ”Vi vill be om ursAi??kt fAi??r det sAi??tt Ai??rendet utvecklats… fAi??r att vi inte lyckats fAi??rklara omstAi??ndigheter som innebAi??r att vi inte alltid kan berAi??tta allt fAi??r de anhAi??riga…”

Detta sAi??gs av de hAi??gsta representanterna fAi??r den sociala omsorgen i LuleA?. Och dA? vAi??ljer jag att inte citera nA?gon av de lAi??gre beslutsfattare som intervjuades i Uppdrag granskning.

NAi??r det gAi??ller frA?gan om att flytta den 80-A?rige man som legat bakom Ai??vergreppen A?terkommer de ansvariga gA?ng pA? gA?ng till mantrat: Vad som sker mellan vA?ra kunder Ai??r en frA?ga fAi??r dem och dessutom Ai??r det under sekretess. PA? frA?gan varfAi??r manen inte flyttats till ett annat boende har svaret varit att det gA?r inte eftersom han har ett kontrakt.

I alla andra sammanhang mA?ste den som bryter ett kontrakt ta konsekvenserna. Och om den hAi??r mannen misstAi??nks fAi??r att gA?ng pA? gA?ng gjort sig skyldig till brottsliga handlingar sA? mA?ste vAi??l detta innebAi??ra att han har brutit sin del av kontraktet.

Men detta var det bara sommarvikarien Linda Moestam och hennes kamrater som fAi??rstod. Ingen i hela raden av chefer Ai??r beredd att ta ansvar fAi??r det som skett. TvAi??rtom har de fAi??rsAi??kt tysta ner och gAi??mma undan sitt svekfulla beteende. ejaculate lady era pills

3 kommentarer

 1. Janne Nyberg skriver:

  I dag kan vi tillägga de ansvarigas uttalande i NSD: ”Vi letar inte efter syndabockar.”

  Nästa uttalande lyder troligen: ”Nu väljer vi att titta framåt.” Eller: ”Vi ber om ursäkt om någon inte förstått vad vi försöker säga för att släta över den här tråkiga historien.”

  I klarspråk betyder detta att ingen ansvarig, vare sig chef eller politiker, ska behöva utsättas för något så otrevligt som kritik. Alla kan med andra ord fortsätta att jobba precis som tidigare.

  /Janne N

 2. Helen Doktare skriver:

  Det är obehagligt att höra hur man försöker komma undan. Jag anser att vi måste lagstifta så att ansvariga tjänstemän och politiker inom social omsorg ska kunna göras personligt ansvariga när de brister i sina uppdrag, som i det här fallet. Missförhållandena ska heller inte utredas internt, de ska utredas av polisen.

 3. Bigitta skriver:

  Antar att detta kunde ske för att man håller sina kollegor om ryggen.Sett många otäcka exempel på det.Men människan behöver utveckla sitt rättspatos så att hon känner ansvar och empati för alla människor.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Term Paper Writing Service – the Story

Term Paper Writing Service Last, the short-term newspapers are merely untrue and unethical. Our professional newspaper authors will create certain most of their newspapers are highly well-researched, since they believe that probably…

Läs mer ›

torsdag 20 september

samhälle

Purchasing an Essay Online – an Overview

Ergo, in the event that you are ready to request a custom writing services for help, you may want todo it. You may ask online writing products and services such as assistance….

Läs mer ›

fredag 14 september

samhälle

New Ideas Into Essays Writer Never Before Revealed

Additionally, know how to deal with your own time and effort and you’ve got to possess exemplary analytic and writing talents. So it will not matter what type of job you will…

Läs mer ›

torsdag 13 september

samhälle

The Ugly Side of Buy Royal Essay Uk

But not just the name-stock had shifted. Unfortunately it’s not untruthful either. In addition, I have requested him. ‘I understand I am privileged. And there’s much more to come. The Debate Over…

Läs mer ›

onsdag 12 september