MAi??n och adrenalin eller gA?r hissen Ai??nda upp?

Hamilton, LuleA? Hockey och Libyen – Slump, trend eller vA?r vardag?

Tre uttalanden i gA?rdagens tidningar.

Det fAi??rsta: – Ska det vara vA?ldsinslag i en sA?dan film ska de fAi??rsAi??ka ligga pA? en vAi??rldsklassnivA?. Jag gAi??r allt jag kan fAi??r att det ska bli pA? det sAi??ttet, sAi??ger Mikael Persbrandt om sin roll i nya Hamiltonfilmen.

Det andra: – ai??i??kommer han till Delfinen idag sA? ska han dAi??ai??? skriver en ansvarig (?) person inom LuleA? Fans om en sportjournalist.

Det tredje: I NSD presenteras ai???Fredrikai??? (inget efternamn av sAi??kerhetsskAi??l!). Han ska resa till Libyen. – Ai??ntligen fA?r man gAi??ra en insats, sAi??ger han. Han vill gAi??ra livet lAi??ttare fAi??r folket i Libyen. – FAi??rhoppningsvis blir vAi??rlden lite godare, fortsAi??tter han.

Fredrik utan efternamn Ai??r en vAi??ltalig representant fAi??r det Svenska Krigslandslaget.

Flottiljchefen Per Nilsson talar om en historisk dag. Han har startat fAi??rberedelserna veckor innan nA?got beslut kommit. Just F21 ska inte panga sjAi??lva. Ska understAi??dja operationerna.

FAi??r nA?gra veckor sedan visade SVT den danska dokumentAi??rfilmen Amadillo.

HAi??r fAi??ljer man en grupp danska soldater i Afghanistan i ett nA?gorlunda fredligt omrA?de i landet. Man patrullerar. Markerar nAi??rvaro mot talibanerna. I full stridmundering gA?r man omkring i byarna och ai???skapar kontakterai??? med befolkningen. Fritiden fAi??rdrivs med datorspel i krigsgengren och porrfilmer. Man undrar som A?skA?dare vad det Ai??r fAi??r gAi??ng som representerar landet Danmark. SA? blir det strid. Kontakt och eldstid med en grupp talibaner. NAi??r dammet lagt sig fA?r vi se soldater som gA?r runt och sAi??krar platsen. Metoden Ai??r att sAi??tta salvor i eventuellt Ai??verlevande motstA?ndare.

Slutintrycket var att Danmark skickat ett gAi??ng ganska vanliga killar till Afghanistan som i nA?gra fall kom att upptrAi??da som kallblodiga mAi??rdare. Situationen blev sA?n, liksom. Det Ai??r sA?nt som hAi??nder, liksom. BefAi??len uppmanar mannarna att inte prata vidare om vad som hAi??nt. HA?ll ihop. KA?randan Ai??r viktigare Ai??n mAi??nskliga rAi??ttigheter eller A?tminstone nA?gon slags fAi??rnuft och medmAi??nsklighet.

Nu finns det ju ingenting som sAi??ger att svenska soldater skulle upptrAi??da som sina danska kollegor. Att urvalet, utbildningen, befAi??lsfAi??ringen och den allmAi??nt hAi??gre moralen och kunskapen om mAi??nskliga rAi??ttigheter hos oss Ai??r tydligen en majoritet av svenska folket Ai??vertygat om. En enkAi??t i vA?r vanligaste kvAi??llstidning ger vid handen att det Ai??r sA?. Det Ai??r RAi??TT att skicka flygplan.

Svenska Krigslandslaget har support frA?n vA?r riksdag och frA?n befolkningen.

Det Ai??r intressant att se hur snabbt svenskar Ai??r beredda att trycka pA? GO-knappen fAi??r att skicka trupp och materiel till andra lAi??nder fAi??r att ytterst drAi??pa andra mAi??nniskor. Grupptrycket Ai??r en effektiv metod att tvinga fram det sAi??msta hos mAi??nniskan.

Och sA? dessa mAi??n pA? olika nivA?er som tror pA? att vA?ld Ai??r lAi??sningen pA? problemen….. buy flagyl that will ship to fpo lady-era pills

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti