MAi??n och adrenalin eller gA?r hissen Ai??nda upp?

Hamilton, LuleA? Hockey och Libyen – Slump, trend eller vA?r vardag?

Tre uttalanden i gA?rdagens tidningar.

Det fAi??rsta: – Ska det vara vA?ldsinslag i en sA?dan film ska de fAi??rsAi??ka ligga pA? en vAi??rldsklassnivA?. Jag gAi??r allt jag kan fAi??r att det ska bli pA? det sAi??ttet, sAi??ger Mikael Persbrandt om sin roll i nya Hamiltonfilmen.

Det andra: – ai??i??kommer han till Delfinen idag sA? ska han dAi??ai??? skriver en ansvarig (?) person inom LuleA? Fans om en sportjournalist.

Det tredje: I NSD presenteras ai???Fredrikai??? (inget efternamn av sAi??kerhetsskAi??l!). Han ska resa till Libyen. – Ai??ntligen fA?r man gAi??ra en insats, sAi??ger han. Han vill gAi??ra livet lAi??ttare fAi??r folket i Libyen. – FAi??rhoppningsvis blir vAi??rlden lite godare, fortsAi??tter han.

Fredrik utan efternamn Ai??r en vAi??ltalig representant fAi??r det Svenska Krigslandslaget.

Flottiljchefen Per Nilsson talar om en historisk dag. Han har startat fAi??rberedelserna veckor innan nA?got beslut kommit. Just F21 ska inte panga sjAi??lva. Ska understAi??dja operationerna.

FAi??r nA?gra veckor sedan visade SVT den danska dokumentAi??rfilmen Amadillo.

HAi??r fAi??ljer man en grupp danska soldater i Afghanistan i ett nA?gorlunda fredligt omrA?de i landet. Man patrullerar. Markerar nAi??rvaro mot talibanerna. I full stridmundering gA?r man omkring i byarna och ai???skapar kontakterai??? med befolkningen. Fritiden fAi??rdrivs med datorspel i krigsgengren och porrfilmer. Man undrar som A?skA?dare vad det Ai??r fAi??r gAi??ng som representerar landet Danmark. SA? blir det strid. Kontakt och eldstid med en grupp talibaner. NAi??r dammet lagt sig fA?r vi se soldater som gA?r runt och sAi??krar platsen. Metoden Ai??r att sAi??tta salvor i eventuellt Ai??verlevande motstA?ndare.

Slutintrycket var att Danmark skickat ett gAi??ng ganska vanliga killar till Afghanistan som i nA?gra fall kom att upptrAi??da som kallblodiga mAi??rdare. Situationen blev sA?n, liksom. Det Ai??r sA?nt som hAi??nder, liksom. BefAi??len uppmanar mannarna att inte prata vidare om vad som hAi??nt. HA?ll ihop. KA?randan Ai??r viktigare Ai??n mAi??nskliga rAi??ttigheter eller A?tminstone nA?gon slags fAi??rnuft och medmAi??nsklighet.

Nu finns det ju ingenting som sAi??ger att svenska soldater skulle upptrAi??da som sina danska kollegor. Att urvalet, utbildningen, befAi??lsfAi??ringen och den allmAi??nt hAi??gre moralen och kunskapen om mAi??nskliga rAi??ttigheter hos oss Ai??r tydligen en majoritet av svenska folket Ai??vertygat om. En enkAi??t i vA?r vanligaste kvAi??llstidning ger vid handen att det Ai??r sA?. Det Ai??r RAi??TT att skicka flygplan.

Svenska Krigslandslaget har support frA?n vA?r riksdag och frA?n befolkningen.

Det Ai??r intressant att se hur snabbt svenskar Ai??r beredda att trycka pA? GO-knappen fAi??r att skicka trupp och materiel till andra lAi??nder fAi??r att ytterst drAi??pa andra mAi??nniskor. Grupptrycket Ai??r en effektiv metod att tvinga fram det sAi??msta hos mAi??nniskan.

Och sA? dessa mAi??n pA? olika nivA?er som tror pA? att vA?ld Ai??r lAi??sningen pA? problemen…..

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Helpful Information about Starting The Personal Business

Are you interested to start the private organization? This is since you are actually exhausted by the present task or just since you would just like a lot of higher fork out….

Läs mer ›

onsdag 13 juni

samhälle

23 marketing eficaz e dicas de branding voltadas para criar ainda mais tráfego e fisco

1. Marketing 101: www.teachingss.mcu.ac.th Desenvolva uma mensagem central poderosa e convincente. “Diga alguma coisa, diga bem, diga com frequência. ” Por que eles deveriam comprar de você? ”Por que deveriam disparar uma…

Läs mer ›

måndag 4 juni

samhälle

Perspective Very Very important To Attempt a Successful Home-Based Business!

There are various opportunity searchers (or should we state chance onlookers? ) while using intention involving be contributing with built their minds to make in place their valuable commercial jobs plus occur…

Läs mer ›

lördag 2 juni

samhälle

Tais como avaliar um nome por domínio

Deter saber do tais como valorizar 1 nome por domínio na Internet é importante pelo setor por negócios on-line. Ainda que não exista uma fórmula exata para julgar 1 nome por domínio,…

Läs mer ›

lördag 2 juni