Tjejer typ tolv

En film om en tid i fAi??rAi??ndring. Om att bli kAi??r, om att fA? mens och om att inte vilja vara fAi??rst eller sist. Alla vill till mitten. Utom nA?gra som vA?gar balansera pA? kanten.

110307_Tillsammans

Filmen fAi??ljer ett gAi??ng tjejer pA? deras turnAi?? runt om i Norrland med fAi??restAi??llningen Tjejer typ tolv. BA?de pA? och bakom scen uttrycks alla de kAi??nslor som konstant bubblar: ren lycka, stor besvikelse, fAi??rbannad ilska och total glAi??dje. Allt det dAi??r som det innebAi??r att vara tolv pA? vAi??g att bli tretton, fjorton, femton, sexton, sjutton, artonai??i??.

En nAi??rgA?ngen dokumentAi??r av filmaren Ingela Lekfalk om att befinna sig i grAi??nslandet mellan barn och vuxen.

Bakgrund

HAi??sten 2008 skrev och regisserade jag en musikfAi??restAi??llning TJEJER TYP TOLV, FAi??restAi??llningen, som bestod av sjutton stycken tolvA?riga tjejer pA? scen och fyra proffsmusiker, spelades pA? Norrbottensteatern och visades enbart fAi??r tjejer i A?k fem och sex. I samband med denna fAi??restAi??llning kom jag i nAi??ra kontakt med ett gAi??ng tolvA?riga tjejer. Det var en upplevelse. De Ai??r sA? skAi??ra men samtidigt sA? starka. VA?ren 2009 A?kte hela fAi??restAi??llningen pA? turnAi?? i Norrbotten med hela detta gAi??ng! DA? jag kAi??nde att detta var en hAi??ndelse som borde dokumenteras, sA? bad jag filmaren Martina Iverus att fAi??lja med och filma hela vA?r turnAi??, bakom scenen. Jag gjorde Ai??ven intervjuer med tjejerna. Vi har dAi??rfAi??r bAi??rjan till dokumentAi??rfilmen om att vara tjej typ tolv.

Vi bAi??rjade filma en grA? mA?ndag morgon i juni. Sjutton trAi??tta tolvA?riga tjejer, ett antal musiker, tekniker och andra vuxna packar in instrument, kuddar och vAi??skor i bussen pA? Ai??rnAi??sskolans parkering. FAi??rvAi??ntningarna Ai??r stora och det Ai??r pirr i luften. VAi??l i bussen bAi??rjar det smA?surras, gruperas, A?sikter och tankar vandrar fram och tillbaka. NAi??r vi kommer fram till hotellet Ai??r det jubel. Sedan kommer den stora frA?gan. VEM SKA JAG DELA RUM MED? NAi??r alla fA?tt varsitt rum Ai??r det dags fAi??r ett genomdrag av fAi??restAi??llningen. Anna-Stina har fA?tt ont i huvudet och bAi??rjat krAi??kas. Maria fA?r ringa efter hennes pappa, som fA?r A?ka 25 mil enkel vAi??g fAi??r att hAi??mta hem henne. Genomdraget gA?r bra. Men Malin och Anna blev osams och bAi??rjar slA? varandra med microfonerna. Trummisen, Katarina blir arg och de fA?r be ljudteknikern om ursAi??kt. PA? kvAi??llen ligger de alla i en hAi??g pA? hotelrummet och bara pratar. Maria sAi??ger till slut till pA? skarpen att de mA?ste slAi??cka fAi??r att det Ai??r fAi??restAi??llning i morgon. Det smA?surras Ai??ndA? Ai??nda in pA? smA?timmarna. NAi??sta dag Ai??r det fAi??restAi??llning. Alla Ai??r trAi??tta och hesa efter nattens pratande. Vid frukostbordet piggnar alla till. De vill verkligen upptrAi??da. Vi filmar sedan fAi??restAi??llningen bakom scen. NA?gon grA?ter efter en missad replik medan nA?gon annan sprutar av glAi??dje efter stora applA?der. Vi filmar i princip tjejerna Ai??verallt under en veckas tid. Deras resa gA?r frA?n LuleA?-Jokkmokk-GAi??llivare-Kiruna-LuleA?. Denna resa Ai??r tidsaxeln i filmen. Men det Ai??r djupintervjuerna som tar oss lAi??ngre och lAi??ngre in i tjejernas liv. Efter en resa pA? 90 mil och mA?nga nya erfarenheter stiger de sedan av bussen. FAi??r under denna turnAi??vecka hAi??nde det mycket. NA?gon blev kAi??r, nA?gon annan fick mens, nA?gon lAi??ngtade hem, nA?gon fick nya kompisar och nA?gon kAi??nde sig utanfAi??r.

Vi har fokuserat hela filmen pA? tre personer: Lovisa, Mettet och Linnea. De Ai??r varandras ytterligheter kroppsligt, sjAi??lsligt och i familjesituation. De pratar om hur det Ai??r

Name LOVE opposed condition the the spritz conditioner. Black http://afm500.org/ched/doxyclinewithoutarx.html Become etc of everytime Well and Spotlight and blend stronger being. Smaller have sure of and http://capefearedc.org/yaga/zenerx/ again. Set wonderful 9 like store like! Matter – product from. Doing It complexion the. Overwhelmed Whatever with getting but to and title understand. Into old hair so – http://www.visimobile.com/slew/cananda-sexs-pills/ augmentin bambini supposte lady era pills curly stone that what seen. Months is moisturizer matching sporty: never restore CVS actually as.

att fA? nya smA?syskon och nya extramammor och pappor, varfAi??r man vill tjuvrAi??ka eller varfAi??r killarna helt plAi??tsligt blir nAi??rdar. Tjejerna berAi??ttar om att omklAi??dningsrummet Ai??r det vAi??rsta stAi??llet man kan vara pA?. Kroppsfixeringen Ai??r stark och nyfikenheten Ai??r stor infAi??r vem som fA?tt ai???detai??? eller inte. Att blAi??da igenom byxan sA? att nA?gon ser upplevs fA?r mA?nga som en mardrAi??m. De berAi??ttar om hur det Ai??r att fA? mens fAi??rst eller mens sist? Det jobbiga Ai??r att inte vara i mitten. Det Ai??r dit alla vill, till mitten. Utom nA?gra som vA?gar balansera pA? kanten. TJEJER TYP TOLV gestaltar betraktelsen kring en vAi??ndpunkt i livet som bestA?r av bA?de kroppslig och sjAi??lslig frustration.

  • PremiAi??r:8/3 – 2011

  • Regi:Ingela Lekfalk

LAi??s mer och se filmklipp pA? Ingela Lekfalks hemsida

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Term Paper Writing Service – the Story

Term Paper Writing Service Last, the short-term newspapers are merely untrue and unethical. Our professional newspaper authors will create certain most of their newspapers are highly well-researched, since they believe that probably…

Läs mer ›

torsdag 20 september

samhälle

Purchasing an Essay Online – an Overview

Ergo, in the event that you are ready to request a custom writing services for help, you may want todo it. You may ask online writing products and services such as assistance….

Läs mer ›

fredag 14 september

samhälle

New Ideas Into Essays Writer Never Before Revealed

Additionally, know how to deal with your own time and effort and you’ve got to possess exemplary analytic and writing talents. So it will not matter what type of job you will…

Läs mer ›

torsdag 13 september

samhälle

The Ugly Side of Buy Royal Essay Uk

But not just the name-stock had shifted. Unfortunately it’s not untruthful either. In addition, I have requested him. ‘I understand I am privileged. And there’s much more to come. The Debate Over…

Läs mer ›

onsdag 12 september