Peo Rask
  • Peo Rask

Rapport frA?n en satellit

Bonnierkoncernen, familjen HjAi??rnes koncern och norska Schibsted dominierar bland medieAi??garna.

De sA? kallade public servicefAi??retagen ai??i?? i synnerhet pA? tevesidan ai??i?? har abdikerat frA?n ansvaret att gA? till motvAi??rn och vitalisera nyhets- och A?siktsmarknaden som Ai??r sA? viktig fAi??r offentliga samtal.

IstAi??llet tAi??vlar man med plojprogram, som blivit viktigare arenor Ai??n nationella dagstidningar.

Nej, glAi??m de senare. Det finns inte nationella dagstidningar i Sverige. Det som finns Ai??r mer eller mindre starkt huvudstadsdominerade medier som resten av landet fAi??rhA?ller sig till.

Sverige har infAi??rt lagar mot koncentration och kartellbildningar vad gAi??ller handel med asfalt. I samma land finns inga begrAi??nsningar fAi??r monopolisering och bristande konkurrens pA? mediemarknaden.

Minns ni nA?gon politiker som tog upp detta i valrAi??relsen? Nej, varfAi??r skulle de ha gjort det, dA? det nAi??ra nog grAi??nsar till politiskt sjAi??lvmord? Politiker Ai??r inte dumma. De vet att inte brA?ka med mediemakten, eftersom det finns inget att vinna pA? det.

Om jag nu nyfiket vill veta om hur du konsumerar medier, tAi??rs jag dA? frA?ga: vilka val hade du?

Peo Rask

fAi??rfattare, poet, debattAi??r, redaktAi??r, fAi??rlAi??ggare verksam i LuleA?

LAi??s Peo Rasks tidigare artikel: Ai??ga mera och styra mera where can i get predisone lady-era pills

En kommentar

  1. Janne Nyberg skriver:

    Ta bara Konk-verkets stöd till SF som tilläts skaffa sig monopol när de köpte Sandrews.

    Förr i tiden skällde de borgerliga på statens byråkratiska elefantiasis. I dag har verket ökat sin personal med nästan 20 % den senaste mandatperioden – till 127 tandlösa. Dom kostar 135 miljoner om året.

    Och fan vet om dom ens klarar av att hålla ordning på asfalten.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti