Landstinget leker med mAi??nniskorna

FAi??r drygt tvA? mA?nader sedan var det val till landstinget. Socialdemokraterna lovade att Norrbottens fem sjukhus ska finnas kvar och partiet gAi??r ett strA?lande val. Tillsammans med vAi??nstern och miljAi??partiet styr Kent Ai??gren vidare. Och i dag Ai??r det dags att lansera det stora sveket.

TvA? mA?nader hAi??ll vallAi??ftet om de fem sjukhusen. Nu skickar makten fram sina springpojkar tjAi??nstemAi??nnen fAi??r att slAi??ppa ut nA?gra fAi??rsAi??ksballonger. Nu Ai??r det farligt att ha kirurgi pA? Kiruna sjukhus och snart Ai??r det lika farligt i Kalix. I PiteA? Ai??r det Ai??n sA? lAi??nge inte alls farligt. FAi??r sA? hAi??r jobbar Norrbottens lAi??ns landsting A?r ut och A?r in i en lAi??msk katt- och rA?ttalek med mAi??nniskorna.

Fredagen den 26 november sAi??tter sig LKAB:s produktionsdirektAi??r Anders Kitok, det avgA?ende kommunalrA?det Kenneth StA?lnacke, Rymdbolagets Jonny JAi??rnmark, FAi??retagarnas Niklas PAi??Ai??jAi??rvi, Gruvtolvans Jan Thelin och Progressums Tony JAi??rlstrAi??m och fAi??rfattar ett Ai??ppet brev dAi??r de slA?r fast att akutkirurgin i Kiruna ska vara kvar. De talar fAi??r hela Kiruna.

Naiva gubbar

TyvAi??rr Ai??r de hAi??r sex gubbarna mer Ai??n lovligt naiva. FAi??r hAi??sten 2005 trAi??ffade de ett avtal med landstinget om akutkirurgin vid Kiruna sjukhus om att utfAi??ra unika, akuta kirurgiska A?tgAi??rder vid behov A?rets alla timmar. Strax fAi??re valet lovade Kent Ai??gren att avtalet ska hA?llas.

FAi??r det fAi??rsta – ska nAi??ringsliv och kommun behAi??va skriva avtal med landstinget fAi??r att sjukvA?rd ska bedrivas? Sitter SSAB och universitet och skriver avtal med landstinget om att akuta blindtarmsinflammationer eller klAi??mskador ska opereras i LuleA?? Svar nej!

Men detta avtal i Kiruna har skAi??nkt en falsk trygghet till alla kirunabor. Nu kommer facit. De sex gubbarna och hela samhAi??llet Ai??r grundlurade. FAi??r nu, tvA? mA?nader efter valet, ska kirurgin lAi??ggas ner!

LAi??msk nedlAi??ggning

Allt bAi??rjade med BB. Landstinget skAi??r nAi??mligen av svansen i smA? bitar fAi??r att det inte ska mAi??rkas sA? tydligt. NAi??r BB i Kiruna lades ner, sA? var det bAi??rjan pA? den totala nedlAi??ggningen. FAi??rrfAi??rra valets lAi??ften om en specialitet till Kiruna var nAi??sta svek, fAi??r det kom aldrig nA?gon. Nu ska kirurgin lAi??ggas ner, sAi??ger tjAi??nstemAi??nnen i ett fAi??rslag.

Strax kommer Kent Ai??gren att slA? fast att det inte ska ske nA?gon nedlAi??ggning redan efter nyA?r, men kanske senare. Av sAi??kerhetsskAi??l, precis som fAi??r BB. Det fAi??ds 20-talet barn pA? E 10 i en ambulans mellan Kiruna och GAi??llivare varje A?r. Det Ai??r sAi??kert. Nu ska rustning ske av ambulansflottan i Kiruna. Blindtarmen och klAi??mskadan och krossolyckan fixas i ambulansen?

Kom inte hit

Ai??gren kommer snart att slA? fast att akutkirurgin i Kiruna blir kvar, fAi??r det tycker tjAi??nstemAi??nnen ocksA?. Men vilken kirurg sAi??ker sig till Kiruna sjukhus nAi??r signalerna Ai??r sA? tydliga – kom inte hit. FAi??r hAi??r fA?r ni bara gAi??ra polikliniska titthA?lsoperationer eller skicka vidare patienten till GAi??llivare. Men gAi??llivareborna ska heller inte ropa hej Ai??nnu. FAi??r nu kommer nAi??sta fAi??rsAi??ksballong. BB i GAi??llivare bAi??r ocksA? lAi??ggas ned. Det Ai??r fAi??r farligt att fAi??da dAi??r, det bAi??r hellre ske i ambulans pA? vAi??g till Sunderbyn. SA? leker landstinget med 20 000 – 50 000 mAi??nniskor i Norrbotten. Aldrig ett klart besked i fAi??rvAi??g och absolut inte fAi??re ett val. Den lAi??mska leken fAi??r att passa in i ett fAi??rutbestAi??mt centralistiskt mAi??nster fortsAi??tter. doxazosin online lady-era pills

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti