YrkesfAi??rbud i SVT?

Karin HA?binette, programledare i Aktuellt och Agenda, har en syster. Det borde hon inte ha.

6 kommentarer

 1. Erka skriver:

  Jag följer inte riktigt din tankegång, om jag vetat att du tagit emot en kalvstek av folkpartiet skulle jag aldrig ha litat på dina artiklar oavsett dina försäkringar om att du granskar dem hårdare än andra. Det är ointressant vad den enskilde journalisten klarar av när det gäller att hålla isär jobb och privatliv, det enda som spelar roll är vad vi som tittar, läser och lyssnar kan misstänka. Och då är beslutet rätt självklart.

 2. Lars Lindberg skriver:

  Visst har du rätt, Erka. En journalist ska aldrig ta emot någonting av den hon är satt att granska. Därför var det också rätt att skilja Karin Hübinette från jobbet som programledare i SVT. Nu är hon utrikesreporter i programmet Korrespondenterna och det blev väl en hyfsad lösning för den journalisten.

 3. Bråddjup skriver:

  Ja, inte är det för att den vanlige läsaren, lyssnaren eller tittaren misstänker något som ett sådant beslut tas. Nej, det är ju naturligtvis vad övriga delar av presskåren kan misstänka som är avgörande. Ett jävförhållande kan man säker krysta fram för vilken journalist som helst, om det nu är så att man nödvändigtvis ska misstänkliggöra varenda stackars sate som jobbar inom public service. Att på det här sättet betrakta någon som skyldig tills motsatsen bevisas tycker jag är fegt i överkant.

 4. Lars Lindberg skriver:

  Fegt i överkant, säger Bråddjup. Menar du att en programledare kan sitta och intervjua sin syster, som är statsråd? Då tycker jag att du är blåögd intill gränsen för vad jag trodde var möjligt.

  • Bråddjup skriver:

   Nej, det menar jag naturligtvis inte. Nog har de väl annat att göra på redaktionen än att enbart intervjua Karin Hübinettes syrra. Det finns väl andra på redaktionen som kan göra just det, de gånger det inträffar. Det är väl inte bara hon som jobbar där? Självklart finns det utrymme för henne ändå och sysslor hon kan utföra utan tillstymmelse till jävmisstankar. Jag tycker fortfarande att det är ett överförsiktigt belsut. Nervöst. Ängsligt.

 5. Lars Lindberg skriver:

  Jo, nog har dom annat att göra på redaktionen. Men en stor del av jobbet handlar om att granska regering och makthavare. Om KG Bergström hade haft en syster i regeringen hade han aldrig fått kommentera politik. Och nu har ju Hübinette fått ett annat viktigt uppdrag. Ingen är oersättlig.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Insider Secrets for Write Papers Revealed

Despite the fact that writing on the internet is an extremely rewarding career, there are occasions when you face challenges. Writers are often searching for opportunities to produce money from their abilities….

Läs mer ›

fredag 19 oktober

samhälle

Things You Should Know About Assignment Helper

Life, Death, and Assignment Helper On the flip side, there are lots of explanations for why you may be not able to finish the assignment right now. It’s now possible for them…

Läs mer ›

fredag 19 oktober

samhälle

Facts, Fiction and Essay Writer Website

You may also seek the help of several on-line essays which are already published on several different sites. There are various types of law essays. To begin with, the inexpensive essays have…

Läs mer ›

torsdag 18 oktober

samhälle

How you can decide on the dissertation topic in sociology?

Essay Writing Service That Does Half of Paper Tips Things You Won’t Like About Essay Writing Service That Does Half of Paper and Things You Will Our informative article creating services will…

Läs mer ›

torsdag 18 oktober