Ny saluhall Ai??ppnas

Valet Ai??r fAi??rdigrAi??knat men miljAi??kampen gA?r vidare. Att vAi??lja vad vi Ai??ter till exempel, Ai??r beslut som vi sjAi??lva kan rA? Ai??ver. ”MiljAi??-Pelle”, Per Holmqvist, Ai??r en entusiast som varit med och startat Nordansmak. En organisation med ledorden, nAi??rproducerat, ekologiskt, rAi??ttvisemAi??rkt.

100915_MiljöPelle_IMGP0821

Per Holmqvist har varit med i miljAi??rAi??relsen sA? lAi??nge man kan minnas. I politiken och med konkreta aktioner. NA?gon gA?ng har han trAi??ttnat, flyttat till Norge och levt som jordbrukare. Han Ai??r pappa till tio barn och massor av idAi??er. Som nu nAi??r han Ai??r med och driver Nordansmak som har en butik i LuleA? och snart ska Ai??ppna en saluhall.

PA? skAi??rdemarknaden i Boden, i slutet av augusti, syns fAi??r varje A?r fler och fler odlare som vill visa upp och sAi??lja sina produkter. Intresset fAi??r att kAi??pa lammkAi??tt frA?n Harads och Storsand, ost frA?n Jokkmokk, Ai??gg frA?n GAi??ddvik och grAi??nsaker frA?n Alterdalen Ai??kar. I takt med att vi blir mer medvetna om betydelsen av att Ai??ta giftfritt och nAi??rproducerat blir antalet producenter fler. Och organisationen Nordansmak hjAi??lper till med distribution och fAi??rsAi??ljning. I butiken i LuleA? kan man ocksA? kAi??pa rAi??ttvisemAi??rkta produkter frA?n olika delar av vAi??rlden.

Det blev stor uppstA?ndelse nAi??r Per Holmqvist lanserade idAi??n att leverera matvaror direkt till hemmen. PA? en cykel med vagn, i regn och snAi??yra syntes han fara fram. Numera har butiken en liten elbil som kAi??r hem varor till folk.

Och nu planerar Nordansmak att Ai??ppna en egen saluhall vAi??gg i vAi??gg med butiken pA? Stationsgatan. DAi??r ska man kunna kAi??pa nAi??rproducerat direkt frA?n odlarna, fA? en lektion i hur grAi??dorna hanteras och fAi??rsAi??kran att inga gifter anvAi??nds. I saluhallen ska det ocksA? finnas plats fAi??r ett cafAi?? och chans att pusta lite.

LA?ter allt detta fAi??renklat och romantiskt? FAi??r er som inte besAi??kt butiken eller den nyAi??ppnade affAi??ren i Ai??gAi??rdan, undersAi??k sjAi??lva. Och nAi??r saluhallen Ai??ppnar kan alla som vill diskutera vidare om detta bara Ai??r smA?borgerliga drAi??mmar eller en vAi??g till framtiden. can canadians get propecia lady era pills

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Term Paper Writing Service – the Story

Term Paper Writing Service Last, the short-term newspapers are merely untrue and unethical. Our professional newspaper authors will create certain most of their newspapers are highly well-researched, since they believe that probably…

Läs mer ›

torsdag 20 september

samhälle

Purchasing an Essay Online – an Overview

Ergo, in the event that you are ready to request a custom writing services for help, you may want todo it. You may ask online writing products and services such as assistance….

Läs mer ›

fredag 14 september

samhälle

New Ideas Into Essays Writer Never Before Revealed

Additionally, know how to deal with your own time and effort and you’ve got to possess exemplary analytic and writing talents. So it will not matter what type of job you will…

Läs mer ›

torsdag 13 september

samhälle

The Ugly Side of Buy Royal Essay Uk

But not just the name-stock had shifted. Unfortunately it’s not untruthful either. In addition, I have requested him. ‘I understand I am privileged. And there’s much more to come. The Debate Over…

Läs mer ›

onsdag 12 september