Sveriges Radio Norrbotten ai???decentraliserarai??? makten

SA? Ai??r det dags fAi??r nAi??sta centralisering av medierna i Sverige. Det Ai??r Sveriges Radio som nu traskar samma vAi??g som SVT.

» Kanalerna kan ju sAi??gas ha toppstyrts av en programdirektAi??r i Stockholm «

I stAi??llet fAi??r 25 stationer med lika mA?nga kanalchefer, sA? centraliserar Sveriges Radio sin verksamhet till sex regioner.

Och som alltid mister de perifera omrA?dena makten. FrA?n A?rsskiftet ska SR Norrbotten styras frA?n UmeA?. Men att 25 sjAi??lvstAi??ndiga radiostationer blir sex regioner kallar SR fAi??r samordning, effektivisering och –decentralisering. Och den nuvarande kanalchefen GAi??ran Hedemalm kommer efter A?rsskiftet att rapportera till regionchefen i UmeA? i stAi??llet fAi??r en programdirektAi??r i Stockholm.

GAi??llivarebo en trAi??st

–Det goda med omorganisationen Ai??r att vi fA?r en klok kvinna frA?n MalmfAi??lten som regionchef, sAi??ger Lisa Wede, redaktionschef pA? SR Norrbotten i LuleA?. Det blir Eva-Britt LennelAi??v, som jobbat pA? NSD i GAi??llivare och som nAi??rmast kommer frA?n SVT i UmeA? dAi??r hon Ai??r redaktionschef. Lisa Wede fAi??rsAi??ker ocksA? beskriva hur en centralisering av organisationen kan kallas en decentralisering av SR.

–Kanalerna kan ju sAi??gas ha toppstyrts av en programdirektAi??r i Stockholm. Om han nu verkligen slAi??pper ner makt och mandat till regioncheferna, sA? kan det uttryckas som en sorts decentralisering. Men det fA?r inte bli som nAi??r SVT regionaliserade, att det ska sitta en smA?pA?ve i Sundsvall och styra blint. DA? blir allt en black om foten.

Lisa Wede har bestAi??mt sig fAi??r att gilla lAi??get och det tack vare Eva-Britt LennelAi??v.
Nyligen gick SR Norrbottens reporter Marita Mossberg i GAi??llivare Ai??ver till LKAB, som informatAi??r. Hennes tjAi??nst Ai??r inte A?terbesatt.

–Och beslutet kommer att ligga pA? den nya regionchefen, sAi??ger Lisa Wede. DAi??rfAi??r sker inget med tjAi??nsten fAi??re nyA?r. Men vi hoppas pA? hennes gAi??llivarebakgrund.

SR Norrbotten har 40 anstAi??llda i lAi??net. Sameradion berAi??rs inte av denna omorganisation.
NAi??r Sveriges Television omorganiserades pA? mitten av 1990-talet inleddes en kraftig nedrustning av verksamheten ute i landet. I Norrbotten har nAi??stan all programverksamhet utAi??ver nyheter och Same-TV upphAi??rt. Ai??ven fAi??r SVT centraliserades verksamheten till UmeA?.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Helpful Information about Starting The Personal Business

Are you interested to start the private organization? This is since you are actually exhausted by the present task or just since you would just like a lot of higher fork out….

Läs mer ›

onsdag 13 juni

samhälle

23 marketing eficaz e dicas de branding voltadas para criar ainda mais tráfego e fisco

1. Marketing 101: www.teachingss.mcu.ac.th Desenvolva uma mensagem central poderosa e convincente. “Diga alguma coisa, diga bem, diga com frequência. ” Por que eles deveriam comprar de você? ”Por que deveriam disparar uma…

Läs mer ›

måndag 4 juni

samhälle

Perspective Very Very important To Attempt a Successful Home-Based Business!

There are various opportunity searchers (or should we state chance onlookers? ) while using intention involving be contributing with built their minds to make in place their valuable commercial jobs plus occur…

Läs mer ›

lördag 2 juni

samhälle

Tais como avaliar um nome por domínio

Deter saber do tais como valorizar 1 nome por domínio na Internet é importante pelo setor por negócios on-line. Ainda que não exista uma fórmula exata para julgar 1 nome por domínio,…

Läs mer ›

lördag 2 juni