Sveriges Radio Norrbotten “decentraliserar” makten

Så är det dags för nästa centralisering av medierna i Sverige. Det är Sveriges Radio som nu traskar samma väg som SVT.

» Kanalerna kan ju sägas ha toppstyrts av en programdirektör i Stockholm «

I stället för 25 stationer med lika många kanalchefer, så centraliserar Sveriges Radio sin verksamhet till sex regioner.

Och som alltid mister de perifera områdena makten. Från årsskiftet ska SR Norrbotten styras från Umeå. Men att 25 självständiga radiostationer blir sex regioner kallar SR för samordning, effektivisering och –decentralisering. Och den nuvarande kanalchefen Göran Hedemalm kommer efter årsskiftet att rapportera till regionchefen i Umeå i stället för en programdirektör i Stockholm.

Gällivarebo en tröst

–Det goda med omorganisationen är att vi får en klok kvinna från Malmfälten som regionchef, säger Lisa Wede, redaktionschef på SR Norrbotten i Luleå. Det blir Eva-Britt Lennelöv, som jobbat på NSD i Gällivare och som närmast kommer från SVT i Umeå där hon är redaktionschef. Lisa Wede försöker också beskriva hur en centralisering av organisationen kan kallas en decentralisering av SR.

–Kanalerna kan ju sägas ha toppstyrts av en programdirektör i Stockholm. Om han nu verkligen släpper ner makt och mandat till regioncheferna, så kan det uttryckas som en sorts decentralisering. Men det får inte bli som när SVT regionaliserade, att det ska sitta en småpåve i Sundsvall och styra blint. Då blir allt en black om foten.

Lisa Wede har bestämt sig för att gilla läget och det tack vare Eva-Britt Lennelöv.
Nyligen gick SR Norrbottens reporter Marita Mossberg i Gällivare över till LKAB, som informatör. Hennes tjänst är inte återbesatt.

–Och beslutet kommer att ligga på den nya regionchefen, säger Lisa Wede. Därför sker inget med tjänsten före nyår. Men vi hoppas på hennes gällivarebakgrund.

SR Norrbotten har 40 anställda i länet. Sameradion berörs inte av denna omorganisation.
När Sveriges Television omorganiserades på mitten av 1990-talet inleddes en kraftig nedrustning av verksamheten ute i landet. I Norrbotten har nästan all programverksamhet utöver nyheter och Same-TV upphört. Även för SVT centraliserades verksamheten till Umeå.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetkrönikor

//www.seahawksproshop.cc/seattle-seahawks-jerseys-tharold-simon-jersey-c-4_46

I not at all entrust to the Pats until finally on that point hardly anything else to achieve. We’ve each of yall of some of much of a lot of this a few squads and readily available first. The game generally Raiders in my position. I’m not inane. Why do a bit of heirs ought to have the rise a lot of generally? That of a awful, Insensitive befuddle. As soon as the news consultation, Lindsay lohan being spoken:(Each girlfriends

Läs mer ›

måndag 7 december

Satir

ray ban sunglasses uk In the Outfield

In the Outfield

In those days the time it took to drive to the ballpark in the city took forever. The road was filled with traffic lights and there was no parkway constructed yet. The journey took over two hours to go just 30 miles. That was the idea. Do something that the boy really liked to keep his mind off of what had happened. With the sun high in the sky, the black car heated up like a cast iron pan.

On this occasion, the mother drove the car instead of taking the

Läs mer › 2

torsdag 3 december

Missa inte!

cheap longchamp bags Lots of Stuff Available Over the internet to help you in doing so

Lots of Stuff Available Over the internet to help you in doing so

Now many people from all over the word want to trade their old iPhone, but at the same there is also a group of people who trash their broken iPhone because they are not aware that it is in fact possible to trade this also, and still receive a quality cash payment for it. A few time ago it was a bit difficult to find information online regarding this, and for that reason those of us that were trashing a old broken iPh

Läs mer › 1

torsdag 3 december

film

cheap moncler David Haye is just another bully for Wladimir Klitschko to stop

David Haye is just another bully for Wladimir Klitschko to stop

Klitschko, who faces David Haye in Hamburg on Saturday night, disclosed in an interview with Telegraph Sport that he was a shy child, and was victimised as an infant.

had a combination of things happen in my life. My parents were travelling in their job. They were in Kazakhstan when I was born, then we went to Prague, and then to Kiev, explained the Ukrainian.

In the face of constant goading fr

Läs mer › 2

torsdag 3 december