Sveriges Radio Norrbotten “decentraliserar” makten

Så är det dags för nästa centralisering av medierna i Sverige. Det är Sveriges Radio som nu traskar samma väg som SVT.

» Kanalerna kan ju sägas ha toppstyrts av en programdirektör i Stockholm «

I stället för 25 stationer med lika många kanalchefer, så centraliserar Sveriges Radio sin verksamhet till sex regioner.

Och som alltid mister de perifera områdena makten. Från årsskiftet ska SR Norrbotten styras från Umeå. Men att 25 självständiga radiostationer blir sex regioner kallar SR för samordning, effektivisering och –decentralisering. Och den nuvarande kanalchefen Göran Hedemalm kommer efter årsskiftet att rapportera till regionchefen i Umeå i stället för en programdirektör i Stockholm.

Gällivarebo en tröst

–Det goda med omorganisationen är att vi får en klok kvinna från Malmfälten som regionchef, säger Lisa Wede, redaktionschef på SR Norrbotten i Luleå. Det blir Eva-Britt Lennelöv, som jobbat på NSD i Gällivare och som närmast kommer från SVT i Umeå där hon är redaktionschef. Lisa Wede försöker också beskriva hur en centralisering av organisationen kan kallas en decentralisering av SR.

–Kanalerna kan ju sägas ha toppstyrts av en programdirektör i Stockholm. Om han nu verkligen släpper ner makt och mandat till regioncheferna, så kan det uttryckas som en sorts decentralisering. Men det får inte bli som när SVT regionaliserade, att det ska sitta en småpåve i Sundsvall och styra blint. Då blir allt en black om foten.

Lisa Wede har bestämt sig för att gilla läget och det tack vare Eva-Britt Lennelöv.
Nyligen gick SR Norrbottens reporter Marita Mossberg i Gällivare över till LKAB, som informatör. Hennes tjänst är inte återbesatt.

–Och beslutet kommer att ligga på den nya regionchefen, säger Lisa Wede. Därför sker inget med tjänsten före nyår. Men vi hoppas på hennes gällivarebakgrund.

SR Norrbotten har 40 anställda i länet. Sameradion berörs inte av denna omorganisation.
När Sveriges Television omorganiserades på mitten av 1990-talet inleddes en kraftig nedrustning av verksamheten ute i landet. I Norrbotten har nästan all programverksamhet utöver nyheter och Same-TV upphört. Även för SVT centraliserades verksamheten till Umeå.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetkonst

cheap the north face How to Build a Croquet Set

How to Build a Croquet Set

Carefully measure and cut six handles and six mallet heads. The head of the mallet should be approximately 9 inches long and 2 inches in diameter. The handle should be approximately 36 inches long and 3/4 inch in diameter. If you would like to craft each piece yourself, outline the shapes that you want and carefully cut them out. If you don’t want to cut each piece out, you can look for precut handles.

Etch grooves into the mallet. Each groove

Läs mer › 2

torsdag 26 november

miljö

cheap longchamp uk POEA Direct Hiring Requirements and Process

POEA Direct Hiring Requirements and Process

A feeling of fulfillment.

After you have completed these steps, you will be a registered Overseas Filipino Worker (OFW) with the benefits of being a member of the Overseas Workers Welfare Administration.

Note that there are different procedures for skilled workers and household workers. The differences are detailed below.

Requirements for Professional and Skilled WorkersWhen you go to the POEA, be sur

Läs mer › 3

onsdag 25 november

film

cheap north face The Independent

The Independent

Seat has introduced an impressive new small turbocharged petrol engine and a keenly priced DSG option for the Ibiza.

The new engine, a 1.2 litre badged TSI, is a replacement for the previous 1.6 litre option. But if you think that means you’ll be getting less for your money, you couldn’t be more wrong, because turbocharging more than compensates for the reduction in capacity. The power output of the 1.2, 105 horsepower, is the same as that delivered by t

Läs mer › 2

onsdag 25 november

konst

longchamp outlet uk Punching Bags Named BOB

Punching Bags Named BOB

Body Opponent Bags, or BOBs, are punching bags created for fans of martial arts and reality games. It is designed to look like an adult male, possessing all the features and proportions of a human torso. BOBs are the perfect bags to learn self defense, train for boxing, or practice martial arts techniques. All you need to train is supplied in this one bag.

The BOB appears so realistic that this is what makes it a better training punching bag than

Läs mer › 1

tisdag 24 november