ai???Friskolornaai??? – ny favorit pA? bAi??rsen

Framtiden fAi??r de sA? kallade friskolorna ser ut tvinga fram en debatt infAi??r valet. Dels fAi??r att de stjAi??l resurser frA?n de kommunala skolorna dels fAi??r att de tilldrar sig ett Ai??kat intresse hos riskkapitalisterna. Det finns pengar att tjAi??na. Stora pengar.

2 kommentarer

 1. Sven Lundberg skriver:

  Att sälja ut verksamheter eller som det formuleras göra dom”fria” från styrning är en märklig och obegriplig process. Att vi inte reagerar starkare är ofattbart. Då elmarknaden blev ”fri” skulle vi konsumenter få välja leverantör och det i sin tur skulle öka konkurrensen och ge lägre priser. Samma sak med telefoni och andra områden. Nu är det daghem och skolor som blivit guldgruvor för riskkapitalisterna. En märklig benämning, var ligger ”risken” i att överta ett daghem för 60.000:- och sen göra en vinst på över miljonen första året? Jag sitter och funderar över om jag kan hitta något exempel där konsumenten, medborgaren verkligen sparat eller tjänat något på den borgerliga regeringens många utförsäljningar. Är det inte regeringen som ”tjänar” på att få in pengar i statskassan (eller kommunen i vissa fall) och därmed kan skryta med att ha klarat den ekonomiska krisen?

  • Tomas Bresky skriver:

   Några ytterligare fakta kring etableringen av ”friskolor”: Under 2010 har Skolinspektionen tagit emot 689 ansökningar mot 506 året innan. Bland de som söker är flera internationella koncerner som fått upp ögonen för den vinstboom som kan vänta. Academedia, som bara i sommar växt med 10% på grundskolefronten och 15% på gymnasiesidan, omsatte 2009 två miljarder kronor. Kunskapsskolan, Baggium, Pysslingen och John Bauer är andra företag som är aktiva på skolmarknaden. Men de börjar få konkurrens. Den amerikanska riskkapitaljätten Providence Equity Partners har lagt bud och fler står på tur. Detta enligt uppgifter i tidningen Affärsvärlden. I detta sammanhang är de norrbottniska skolföretagen små men på lokal nivå har de redan slagit in flera kilar i den kommunala verksamheten.

   Miljonerana, för att inte säga miljarderna rullar och det är våra skattepengar som utgör basen.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Term Paper Writing Service – the Story

Term Paper Writing Service Last, the short-term newspapers are merely untrue and unethical. Our professional newspaper authors will create certain most of their newspapers are highly well-researched, since they believe that probably…

Läs mer ›

torsdag 20 september

samhälle

Purchasing an Essay Online – an Overview

Ergo, in the event that you are ready to request a custom writing services for help, you may want todo it. You may ask online writing products and services such as assistance….

Läs mer ›

fredag 14 september

samhälle

New Ideas Into Essays Writer Never Before Revealed

Additionally, know how to deal with your own time and effort and you’ve got to possess exemplary analytic and writing talents. So it will not matter what type of job you will…

Läs mer ›

torsdag 13 september

samhälle

The Ugly Side of Buy Royal Essay Uk

But not just the name-stock had shifted. Unfortunately it’s not untruthful either. In addition, I have requested him. ‘I understand I am privileged. And there’s much more to come. The Debate Over…

Läs mer ›

onsdag 12 september