En ny Ai??verklass

har upptAi??ckts i Sverige. TjAi??nstemAi??n som belAi??nar sig sjAi??lva utan att ha fAi??rtjAi??nat det.

Ja, det Ai??r dags att gA? till bokhandeln igen, kAi??pa sig boken ”Den nya Ai??verklassen” och pA? nytt lA?ta sig fAi??rundras. FAi??r handen pA? hjAi??rtat, vi har lA?tit oss fAi??rblindas Ai??n en gA?ng.

generic nexium how to learn italian

Nu Ai??r det ekonomijournalisten Bengt Ericson, en av landets mest erfarna, som Ai??ppnar mina Ai??gon. Jag som tyckte Handelsbankens tidigare chef Arne MA?rtensson var lite hAi??ftig som pensionerade sig vid 55 A?rs A?lder och satte sig till rors med sin fru som gast och gav sig ut pA? en tre A?rs jorden-runt-segling i egen bA?t. Men de flesta svenskar kan ju inte pensionera sig vid 55 och framfAi??rallt har de inte fAi??rsett sig med en pension pA? 225 miljoner kronor. Bengt Ericson noterar att Arne MA?rtensson var en vanlig bankchef som gjorde sig stormrik pA? vanligt arbete. PA? grund av att sans och mA?tta fAi??rsvunnit i belAi??ningssystemen.

Percy Barnevik Ai??r ju ett annat exempel, den duktige fAi??retagsledaren som tappade perspektiven och som tog med sig nAi??stan en miljard kronor i pension. En miljard. Han lAi??mnade tillbaka hAi??lften efter debatten i medierna och jobbar nu med mikrolA?n fAi??r utsatta mAi??nniskor i utvecklingslAi??nder. HedervAi??rt, men tAi??nk hur det kan gA? med omdAi??met hos kloka mAi??nniskor. Ai??r 2007 tjAi??nade en genomsnittlig direktAi??r i Sverige motsvarande 51 A?rslAi??ner fAi??r en industriarbetare. FAi??r 30 A?r sedan nio A?rslAi??ner.

Vi behAi??ver vAi??ckas med jAi??mna mellanrum nAi??r utvecklingen gA?r borti tok. Och dAi??rfAi??r Ai??r Bengt Ericsons bok sA? viktig. Han hyllar entreprenAi??rer och risktagare, men kritiserar tjAi??nstemAi??n som inte tar nA?gra egna risker utan belAi??nar sig sjAi??lva med hjAi??lp av kompisarna i styrelsen. Minns vad Ebba LindsAi?? skriver i sin bok om nAi??stan samma sak – om grabbarna som borstar varandras ryggar. Och om tandlAi??sa medier som inte ringer i larmklockan.

zp8497586rq

lady era pills

En kommentar

  1. Håkan Bäcklund skriver:

    Ebba blev nog lite ryggborstad själv också. Hennes årslön för sju år sen: 3,5 miljoner kronor.

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti