DA?liga filmer -

finns det gott om. Men det finns ocksA? goda exempel.

I dagarna skrivs det och talas mycket om Johan Klings nya film Puss. Klings debutfilm, Darling, med Mikael SegerstrAi??m i huvudrollen fick mycket berAi??m. Det var vAi??lfAi??rtjAi??nt. Filmen brAi??t mot actiontrenden och speglade nA?gra olyckliga mAi??nniskors fAi??rsAi??k att hitta rAi??tt i livet. Av Johan Kling vAi??ntades stordA?d i sin fortsatta regissAi??rskarriAi??r. TyvAi??rr fAi??rvandlades denna fAi??rhoppning till en kvarnsten runt hans egen hals. Under arbetet med filmen Puss gick han i vAi??ggen och inspelningen fick lAi??ggas ner under en tid. I dagarna Ai??r det premiAi??r.

how to get rid of staph infection

I bAi??rjan av augusti Ai??gde ”Lilla Filmfestivalen” rum. Det Ai??r en A?rligt A?terkommande festival i BA?stad som en gA?ng startades av Bo Widerberg. NAi??r han dog tog filmaren Stefan Jarl Ai??ver och nu Ai??r det Ulf Berggren som Ai??r konstnAi??rligt ansvarig. HAi??r blandas bred underhA?llning med smalare filmer, internationella storfilmer och dokumentAi??rer.

I A?r kunde man se flera filmer som rAi??r sig kring konflikten i mellanAi??stern. Marken talar arabiska, Ai??r en palestinsk filmares syn pA? historien. Den ger en fAi??r mA?nga ny kunskap och det Ai??r sjAi??lvklart intressant att mAi??ta konflikten utifrA?n ett palestinskt perspektiv.

Terje Karlsson visade sin film (kommer i svt i september) Israel vs Israel. DAi??r fA?r vi mAi??ta fyra israeler som alla tar avstA?nd frA?n ockupationspolitiken och aktivt bekAi??mpar det egna landets politik. Starka beundransvAi??rda personer som i filmen understryker de stora svA?righeter de stA?r infAi??r nAi??r de vill verka fAi??r palestiniernas sak.

Viktig men jobbig och upprepande Ai??r filmprofessorn GAi??ran du RAi??es film Skotten pA? Vasaplatsen. I filmen, som egentligen Ai??r en bildsatt fAi??relAi??sning, gA?r du RAi??es igenom, ruta fAi??r ruta, vad som hAi??nde pA? Vasaplatsen i GAi??teborg 2001 nAi??r demonstranten Hannes Westerberg skAi??ts av polisen. PoAi??ngen med filmen Ai??r att visa hur lAi??tt det Ai??r att manipulera med bild och ljud och visa en falsk bild av nA?got som hAi??nt. Detta gjorde polis och A?klagare menar du RAi??es och drar slutsatsen att den moderna tekniken mA?ste hanteras och framfAi??rallt granskas av professionella mAi??nniskor. Inte minst nAi??r en film ska anvAi??ndas i en rAi??ttssal.

Och sA? premiAi??rvisades Johan Klings film Puss. Vilket festivalen borde ha avstA?tt ifrA?n. Filmen Ai??r hafsig och oprecis. KaraktAi??rerna Ai??r suddiga och det gA?r inte att komma ifrA?n att brAi??derna Alexander och Gustav SkarsgA?rd Ai??r med fAi??r att fAi??rgylla listan pA? medverkande skA?despelare. NA?gra rollgestalter har de inte att ta itu med.

zp8497586rq

50mg kamagra lady-era pills

Kommentarerna är stängda

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Term Paper Writing Service – the Story

Term Paper Writing Service Last, the short-term newspapers are merely untrue and unethical. Our professional newspaper authors will create certain most of their newspapers are highly well-researched, since they believe that probably…

Läs mer ›

torsdag 20 september

samhälle

Purchasing an Essay Online – an Overview

Ergo, in the event that you are ready to request a custom writing services for help, you may want todo it. You may ask online writing products and services such as assistance….

Läs mer ›

fredag 14 september

samhälle

New Ideas Into Essays Writer Never Before Revealed

Additionally, know how to deal with your own time and effort and you’ve got to possess exemplary analytic and writing talents. So it will not matter what type of job you will…

Läs mer ›

torsdag 13 september

samhälle

The Ugly Side of Buy Royal Essay Uk

But not just the name-stock had shifted. Unfortunately it’s not untruthful either. In addition, I have requested him. ‘I understand I am privileged. And there’s much more to come. The Debate Over…

Läs mer ›

onsdag 12 september