Ai??talad fotbollsspelare fA?r tala ut i Kuriren

En hAi??gst ovanlig tjAi??nst stAi??ller Norrbottens-Kuriren upp med. PA? ett uppslag i tidningen fA?r en idrottsman berAi??tta sin version av A?talet om grov kvinnofridskrAi??nkning. Oemotsagd.

t.se kuriren

Det Ai??r i tidningen den 24 augusti som Kuriren upplA?ter sju spalter A?t den A?talade. ”Jag har aldrig slagit henne”, lyder rubriken i tidningen. Och fotbollsspelaren fA?r ostAi??rt berAi??tta att ”mycket av det hon pA?stA?r att jag ska ha gjort Ai??r rent skitsnack”.

”Hon” Ai??r i detta fall mannens dA?varande flickvAi??n, som enligt A?talet fAi??rlorade medvetandet efter att mannen hA?llit henne i ett strypgrepp. Mannen har enligt A?talet sparkat sAi??nder kvinnas ytterdAi??rr och han har flera gA?nger slagit och hotat kvinnan.

Ovanlig publicering

Det Ai??r mycket ovanligt i svenska medier att en A?talad person ensam fA?r framtrAi??da utan kritiska frA?gor och utan att mA?lsAi??ganden fA?r ge sin version. Dessutom fAi??re rAi??ttegA?ngen. Mannen sAi??ger till Kuriren att de blA?mAi??rken kvinnan har pA? armarna inte kan komma frA?n honom utan att hon kanske ramlat. Fotbollsspelaren fA?r ocksA? berAi??tta hur han mA?r och om han Ai??r orolig. Det finns inte en rad om hur kvinnan mA?r i dag eller vad hon anser om mannens uppgifter i tidningen.

Anser att balans rA?der

Mats Ehnbom Ai??r ansvarig utgivare pA? Norrbottens-Kuriren. Han har slAi??ppt igenom publiceringen och fAi??rsvarar den.

-Vi har skrivit om fallet lA?ngt innan A?tal var vAi??ckt och jag anser att kvinnans version tAi??cks av A?klagarens A?tal. Hon stA?r fAi??r offrets beskrivning av hAi??ndelsen, sAi??ger Mats Ehnbom.

PA? frA?gan om inte offret borde ha fA?tt ge sin version i tidningen sAi??ger Ehnbom att det aldrig varit aktuellt och att tidningen har balans i sin bevakning.

I fAi??rundersAi??kningen, som ligger till grund fAi??r A?talet, kommer bA?de mannens och kvinnans version till det intrAi??ffade fram, men i tidningen Ai??r det bara mannen som fA?r tala ut. Han Ai??r A?talad fAi??r grov kvinnofridskrAi??nkning och skadegAi??relse.

ladyera uk pharmacy online

2 kommentarer

  1. Margit Öberg skriver:

    Ibland undrar man över vissa publikationer i media. Handlar det bara om sensationer och har det kritiskt granskande helt försvunnit ur horisonten. Objektiviteten vad har den för betydelse det idag? Undrande.

  2. Anders Morell skriver:

    Låt domstolen döma. Men! Jag tror inte mannens ”tala ut” på något sätt förstärker hans trovärdighet. Tvärtom….

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

The Secret of Matters for Essays Composing Nobody Is Talking About

The Downside Risk of Topics for Essays Writing Sooner or later, however, remember that excellent writing doesn’t occur by injury. Unexpectedly, you’re at a totally new circumstances, also certainly will have to…

Läs mer ›

tisdag 14 augusti

samhälle

Book Report Network

When you consider that the best possible college essay arising with customer support in the enterprise, we actually determine what assistance solutions is centered on. We now have been being located round…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

The Key to Successful Best Medical Research Paper Topics

Generally each one of the thesis or research function is divided up in to few sections that are considered customary. As it has to do with your finance research paper, you’re going…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti

samhälle

Write My School Paper

Our small business will only be comprised of the extraordinarily experienced and able freelance writers. We simply choose seasoned freelance writers who is about to provide you with most popular most effective…

Läs mer ›

torsdag 9 augusti