Ai??talad fotbollsspelare fA?r tala ut i Kuriren

En hAi??gst ovanlig tjAi??nst stAi??ller Norrbottens-Kuriren upp med. PA? ett uppslag i tidningen fA?r en idrottsman berAi??tta sin version av A?talet om grov kvinnofridskrAi??nkning. Oemotsagd.

t.se kuriren

Det Ai??r i tidningen den 24 augusti som Kuriren upplA?ter sju spalter A?t den A?talade. ”Jag har aldrig slagit henne”, lyder rubriken i tidningen. Och fotbollsspelaren fA?r ostAi??rt berAi??tta att ”mycket av det hon pA?stA?r att jag ska ha gjort Ai??r rent skitsnack”.

”Hon” Ai??r i detta fall mannens dA?varande flickvAi??n, som enligt A?talet fAi??rlorade medvetandet efter att mannen hA?llit henne i ett strypgrepp. Mannen har enligt A?talet sparkat sAi??nder kvinnas ytterdAi??rr och han har flera gA?nger slagit och hotat kvinnan.

Ovanlig publicering

Det Ai??r mycket ovanligt i svenska medier att en A?talad person ensam fA?r framtrAi??da utan kritiska frA?gor och utan att mA?lsAi??ganden fA?r ge sin version. Dessutom fAi??re rAi??ttegA?ngen. Mannen sAi??ger till Kuriren att de blA?mAi??rken kvinnan har pA? armarna inte kan komma frA?n honom utan att hon kanske ramlat. Fotbollsspelaren fA?r ocksA? berAi??tta hur han mA?r och om han Ai??r orolig. Det finns inte en rad om hur kvinnan mA?r i dag eller vad hon anser om mannens uppgifter i tidningen.

Anser att balans rA?der

Mats Ehnbom Ai??r ansvarig utgivare pA? Norrbottens-Kuriren. Han har slAi??ppt igenom publiceringen och fAi??rsvarar den.

-Vi har skrivit om fallet lA?ngt innan A?tal var vAi??ckt och jag anser att kvinnans version tAi??cks av A?klagarens A?tal. Hon stA?r fAi??r offrets beskrivning av hAi??ndelsen, sAi??ger Mats Ehnbom.

PA? frA?gan om inte offret borde ha fA?tt ge sin version i tidningen sAi??ger Ehnbom att det aldrig varit aktuellt och att tidningen har balans i sin bevakning.

I fAi??rundersAi??kningen, som ligger till grund fAi??r A?talet, kommer bA?de mannens och kvinnans version till det intrAi??ffade fram, men i tidningen Ai??r det bara mannen som fA?r tala ut. Han Ai??r A?talad fAi??r grov kvinnofridskrAi??nkning och skadegAi??relse.

2 kommentarer

  1. Margit Öberg skriver:

    Ibland undrar man över vissa publikationer i media. Handlar det bara om sensationer och har det kritiskt granskande helt försvunnit ur horisonten. Objektiviteten vad har den för betydelse det idag? Undrande.

  2. Anders Morell skriver:

    Låt domstolen döma. Men! Jag tror inte mannens ”tala ut” på något sätt förstärker hans trovärdighet. Tvärtom….

// comments_open()

Senaste artiklarna på toppmôtetsamhälle

Helpful Information about Starting The Personal Business

Are you interested to start the private organization? This is since you are actually exhausted by the present task or just since you would just like a lot of higher fork out….

Läs mer ›

onsdag 13 juni

samhälle

23 marketing eficaz e dicas de branding voltadas para criar ainda mais tráfego e fisco

1. Marketing 101: www.teachingss.mcu.ac.th Desenvolva uma mensagem central poderosa e convincente. “Diga alguma coisa, diga bem, diga com frequência. ” Por que eles deveriam comprar de você? ”Por que deveriam disparar uma…

Läs mer ›

måndag 4 juni

samhälle

Perspective Very Very important To Attempt a Successful Home-Based Business!

There are various opportunity searchers (or should we state chance onlookers? ) while using intention involving be contributing with built their minds to make in place their valuable commercial jobs plus occur…

Läs mer ›

lördag 2 juni

samhälle

Tais como avaliar um nome por domínio

Deter saber do tais como valorizar 1 nome por domínio na Internet é importante pelo setor por negócios on-line. Ainda que não exista uma fórmula exata para julgar 1 nome por domínio,…

Läs mer ›

lördag 2 juni